Novinka
Kód: 151/100/CEL 151/100/FRE 151/100/FIL 151/100/MOC 151/100/ESP 151/100/JEZ 151/500/CEL 151/500/FRE 151/500/FIL 151/500/MOC 151/500/ESP 151/500/JEZ 151/250/CEL 151/250/FRE 151/250/FIL 151/250/MOC 151/250/ESP 151/250/JEZ 151/160/CEL 151/160/FRE 151/160/FIL 151/160/MOC 151/160/ESP 151/160/JEZ 151/80G/CEL 151/80G/FRE 151/80G/FIL 151/80G/MOC 151/80G/ESP 151/80G/JEZ Zvolte variantu | Značka: Ala Coffee

Etiopie - Djimmah Jasmine

1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč od 215 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

ZEMĚ PŮVODU: Etiopie
REGION: Jimma, Illubabor a Kaffa
FARMA: Drobní farmáři
FARMÁŘ: Drobní pěstitelé
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1.500 – 1.800 m n.m.
ODRŮDA: Coffea Arabica – Heirloom (původní odrůdy)
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: natural
SKLIZEŇ: Listopad – leden

 

Chuťový a aroma potenciál:

AROMA: Jasmín, červené ovoce
CHUŤ: Jasmín, broskev, hnědý cukr, med

 

Kategorie: Káva
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při objednávce nad 2000,- Kč
Doručení
Doručení do druhého pracovního dne

Tato zrna pochází z oblasti Jimma nacházející se v jihozápadní části Etiopie, v oblasti známé coby rodiště kávovníku.

Zemědělské metody v této oblasti zůstávají tradiční a většina farmářů tak často hospodaří na méně než 5 ha, někteří rozsah své farmy vyjadřují mnohdy spíše podle počtu kávovníků nežli dle rozlohy. Kávovníky jsou zde z velké části meziplodinami a většina farem je standardně organická. Farmáři v oblasti Jimna obvykle prakticky nevyužívají hnojiva. Většina prací se provádí výhradně ručně a vzhledem na velikost pozemků vesměs vlastníky kávovníků a jejich rodinou.

Sklizená káva je následně dodávána do stanice, kde se třešně dále třídí a zpracovávají. Zpracovaná zrna se suší na afrických postelích po dobu 10 – 15 dní, dokud obsah zbytkové vlhkosti neklesne na 12%.