Novinka Tip
Kód: 157/100/CEL 157/100/FRE 157/100/FIL 157/100/MOC 157/100/ESP 157/100/JEZ 157/500/CEL 157/500/FRE 157/500/FIL 157/500/MOC 157/500/ESP 157/500/JEZ 157/250/CEL 157/250/FRE 157/250/FIL 157/250/MOC 157/250/ESP 157/250/JEZ 157/160/CEL 157/160/FRE 157/160/FIL 157/160/MOC 157/160/ESP 157/160/JEZ 157/80G/CEL 157/80G/FRE 157/80G/FIL 157/80G/MOC 157/80G/ESP 157/80G/JEZ Zvolte variantu | Značka: Ala Coffee

Kostarika - Palmichal

1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 1 443 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 777 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 428 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 311 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč od 215 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

ZEMĚ PŮVODU: Kostarika
REGION: Tarazzú
FARMA: Finca Frailes, Micro-Mill Palmichal
FARMÁŘ:
Gerardo Calva
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1.500 - 1.600 m n.m.
ODRŮDA:
Caturra, Catuaí - vulkanická půda
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: anaerobní, naturální
SKLIZEŇ: říjen až březen 
BODOVÁNÍ SCA: 86,5

 

Chuťový a aroma potenciál:

AROMA:
CHUŤ: tropické ovoce, smetana, komplexní sladká chuť

 

Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při objednávce nad 2000,- Kč
Doručení
Doručení do druhého pracovního dne

Tyto třešně byly zpracovány v mikromlýnu Palmichal, který se začal využívat při sklizni 2015/2016

Naše třešně byly nejprve vloženy do vodních nádrží kvůli prvotní selekci defektů a následně uzavřeny v nádobách určených na anaerobní fermentaci. Po fermentaci se třešně suší na afrických postelích.

Zpracovatelská stanice Palmichal je důležitým partnerem pro mnoho farmářů z mikroregionu Palmichal, Puriscal, Tarrazu a Frailes, kteří se zaměřují na pěstování výběrové kávy. Její provoz byl zahájen sklizní 2015/2016 za účasti 30 farmárů.

Stanice slouží farmářům, kteří pěstují mimořádné kávy nabízené dovozcům a mikropražírnám, které dbají na kvalitu. Ve stanici Palmichal se zpracovávají sklizené třešně metodami zaměřenými na kvalitu a její řemeslné zaměření na zpracování menších šarží umožňuje vyjít vstříc požadavkům drobných farmářů i pražírnám se specifickými požadavky na způsob a kvalitu procesu zpracování.

Stanice disponuje terasami i vyvýšenými lůžky pro možnost různých druhů sušení a zpracování. Je zde možnost zpracovat zrna nejen plně promytou metodou (což je v Kostarice méně obvyklým způsobem zpracování kvůli přísným zákonům na užívání vody), ale také různými stupni metody honey, naturální metodou nebo různými experimentálními způsoby.