Tato šarže prošla prodlouženou anaerobní fermentací třešní v uzavřených nádobách po dobu 72 hodin a dále pak naturálním zpracováním – pomalým sušením na afrických postelích po dobu 6 týdnů v mycí stanici Ngoma, která zpracovává třešně pro více než 500 drobných farmářů z oblasti Nyamasheke.
Tato šarže má dle hodnocení SCA 87 bodů.
V této oblasti je výborná kombinace kvalitní vulkanické půdy a teploty pro pěstování, zároveň je velkou výhodou umístění stanice Ngoma u jezera, od něhož v noci fouká na africké postele chladný vzduch což pomáhá řídit proces sušení. Chladný vzduch snižuje teplotu třešní a napomáhá díky plynulému sušení rozvoji chuti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.