Dominikánská republika pěstuje kávu od roku 1715 a tato šarže pochází z oblasti označené jako Barahona. Řada farmářů obdělávajících malé pozemky o rozloze přibližně 375 hektarů produkuje tuto kávu s dobrým tělem s nízkou kyselostí a charakteristickými jemnými vůněmi tmavé čokolády, vlašských ořechů a náznaků doutníkového tabáku. Tato směs Caturra a Typica se pěstuje ve stínu v půdě bohaté na jíl ve výšce přibližně 900 metrů nad mořem a sklízí se od října do ledna, poté se přibližně 12 hodin ručně vybere, promyje a fermentuje a poté vysuší na slunci. V espressu má čistou a vytrvalou dochuť s nádechem koření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.